Equi-Training

Philippe Minguet

Zit & Houding

Philippe studeerde af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KULeuven en is osteopaat in opleiding. In 2020 behaalde hij zijn certificaat als erkende franklinn ball instructeur en mag hij zichzelf eveneens psychmotorisch therapeut noemen. In 2021 schoolde hij zich bij in de ruitervoorkeuren en in pilates.

Hij is gepassioneerd door de biomechanica van de ruiter en de invloed hiervan op de rijvaardigheid. Als all-round ruiter volgde hij dan ook talloze cursussen rond houding & zit bij grootheden in de dressuur en eventingsport. Hij is uiterst gemotiveerd en heeft oog voor afwerking en detail met het nodige enthousiasme. Zijn favoriete quote: " Als je aan je paard werkt wordt je paard beter, als je aan jezelf werkt wordt elk paard beter"

Naast het geven van zijn zit/houding lessen en workshops is hij eveneens docent Anatomie aan de vlaamse trainerschool, praktijkdocent ruiterfitheid en ruiterbiomechanica in de opleiding tot zelfstandig instructeur bij SYNTRA, verzorgt hij praktijk en theorie-sessies tijdens de basis en vervolmakingscursussen van LRV en werkt hij in samenwerking met KULeuven mee aan wetenschappelijk onderzoek betreffende ruiterbiomechanica. Er staan weer enkele leuke onderzoeken aan te komen!

Een leuk weetje: De betekenis van de naam Philippe is “vriend van de paarden”. Philippe is eveneens geboren op 7/12/1986, dus een boogschutter. Half mens, half paard…


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x