Workshop houding & zit met simulator 15/08/2020

Wil je al lang eens grondig aan je zit en houding werken? Wil je graag wat meer te weten komen over ruiterbiomechanica? Zin om je zit te laten analyseren op een simulator? Dan is deze workshop helemaal je ding en ben je meer dan welkom op onze workshop zaterdag 15/08/2020 te Reitenhof in Geel.  

Dagindeling:

9u-10u: Theorie houding en zit  in groep

We beginnen de dag met het werken aan de kennis over houding & zit. Van balans, lenigheid tot lichaamsbewustzijn zal worden besproken vanuit een kinesitherapeutische visie waarbij een correcte rijvaardigheid met welzijn van het paard voorop staan.

10u-11u: Ruiterpilates in groep 

Van kennis gaan we natuurlijk naar kunde. Tijdens dit work-out uurtje gaan we al je ruiterspieren aanspreken en werken aan je coördinatie, balans, stabiliteit en lenigheid.

11u-12u30: Screenings individueel

Individueel 30' Screening op de eventing simulator, individueel 20' screening lenigheid/balans/stabiliteit en individueel 15' screening houding/zit op zitstoel.

12u30-13u30: Lunch 

Gezonde voeding is cruciaal voor de sportieve ruiter. We schotelen je een kraakverse, gezonde bio-lunch voor met veel groenten, granen en fruit. Gezonde sapjes inclusief.

13u30-14u30: Theorie ruiterbiomechanica in groep

We beginnen de namiddag met het werken aan de kennis over ruiterbiomechanica. Jullie mogen een volledige onderdompeling verwachten tijdens een interactief theorie-moment.

14u30-16u:  Screenings individueel

Individueel 30' Screening op de eventing simulator, individueel 20' screening lenigheid/balans/stabiliteit en individueel 15' screening houding/zit op zitstoel.

Van kennis en kunde naar meten en weten. Rijden op de eventing simulator laat de ruiter toe om helemaal op zichzelf te focussen. Daarenboven krijg je een haarfijne analyse van je balans, houding, hulpen en zelfs je teugeldruk. Dit in je discipline naar keuze: dressuur, jumping of eventing. De screening van lenigheid/balans/stabiliteit/core zal gebeuren door kinesitherapeut gespecialiseerd in de ruitersport en wordt er ook gekeken waar in je lichaam je blokkades zich bevinden. De screening op de zitstoel gebeurt eveneens door een erkend kinesitherapeut met specialisatie in de ruitersport en hierbij worden je ruitervaardigheden getest op de zitstoel.

Aan het einde van de dag krijg je een volledige screeningsfiche mee met tips en tricks zodat je samen met je trainer thuis aan de slag kan.

Prijs: 165 Euro, inclusief koffie, thee, water, lunch

Snel inschrijven is de boodschap. Er is maar plaats voor 6 personen.  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Workshop houding & zit met simulator 15/08/2020

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x