Revalidatie van ruiters i.s.m De Ruiterschool (NL) (28-29/10/2022)

Heeft u al wel eens regelmatig een ruiter of amazone in behandeling in de praktijk of begeleid je op regelmatige basis ruiters op fysiek vlak? Dan kan u tijdens deze opleidingsdag te weten komen hoe u deze mensen nog beter zal kunnen helpen in de toekomst!

We kennen allemaal wel het zinnetje: “Paardrijden dat is geen sport, dat is er maar gewoon opzitten en het paard doet het werk.”  Maar is dit ook wel zo?

Paardrijden, het is een sport in al zijn facetten. Dus laten we vandaag gerust spreken over ruitersport i.p.v. paardensport, want correct paardrijden vraagt best wel wat van een ruiter. Het paard verwacht van de ruiter meer dan voldoende lenigheid, een functionele vormspanning, een uitmuntende balans, een feilloze fijne motoriek, een gecontroleerde reactiesnelheid en een soepele coördinatie.  En dit allemaal zonder gebruik van pure kracht, dat is enkel nodig voor randactiviteiten zoals voor het stallen uitmesten, hinderissen zetten en wedstrijdgerij slepen. Laat deze hele reeks van sportkenmerken nu de basis zijn van ruiterbiomechanica, de revalidatie van de ruiter en de ruiter training.

Tijdens deze cursus nemen we u dan ook graag mee in de verdere uitdieping van deze topics zodat u in de toekomst beter of nog beter ruiters kan begeleiden.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten, RuiterVitaal Coaches, RuiterFit coaches, Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, bewegingswetenschappers en osteopaten met interesse in ruitersport.

Waar is deze cursus?

Deze 2 daagse cursus wordt gegeven bij ‘t Flierbos in Moerstraten. Hier zijn we van alle gemakken voorzien tijdens de cursus. Als je wilt kun je hier ook blijven overnachten. Neem voor de mogelijkheden contact op met ‘t Flierbos: paardentraining@flierbos.nl

Wat is er inbegrepen?

Syllabus, lunch en koffiepauzes. Heb je allergieën of dieetwensen? Laat het ons tijdig weten!

Overnachten is mogelijk op de locatie, maar niet inbegrepen.

Acreditatie

Voor ORUN 3 en hoger kent de KNHS 35 licentiepunten toe bij het volgen van deze cursus.


--> Inschrijven via


https://www.deruiterschool.nl/product/ruiter-revalidatie-cursus-28-29-oktober-2022-moerstraten/  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Stuur ons een mailtje

Mail ons
star
star

{{ quote_text }}

{{ name }}

Lees meer

Ontvang tips om je gezondheid en prestaties te verbeteren! Meer dan 1000 mensen gingen je voor.

Ontvang tips om je gezondheid en prestaties te verbeteren! Meer dan 1000 mensen gingen je voor.

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x