Equi-Training
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Cursus Pilates voor Ruiters i.s.m Syntra (april/mei 2023)

Heb je moeilijkheden met je stabiliteit op het paard? Voel je dat één kant duidelijker zwakker is dan de andere?  Mis je balans in je lichaam of net de nodige verfijnde coördinatie? Of ligt het probleem net in de lenigheid? Dan heb je zeker en vast baat bij het werken aan je ruiterlichaam door middel van pilates, waarbij je balans, lenigheid, core stability, coördinatie, fitheid en lichaamsbewustzijn centraal staan.Pilates is dus als het ware voor de ruiter wat dressuur voor het paard is. 

De sessies worden gegeven door Philippe Minguet kinesitherapeut en psychomotorisch therapeut gespecialiseerd in houding en zit van de ruiter. Je zal ondergedompeld worden in de wereld van pilates voor ruiters en dan ook de kans krijgen om dit grondwerk te vertalen naar het bereden werk.

We zullen er 10 weken lang invliegen door 1 maal per week onder individuele begeleiding van Philippe te trainen, aangevuld met 2 maal per week zelfstandige training. Je krijgt telkens een oefenschema mee om met voldoende ondersteuning aan de slag te kunnen gaan.

In totaal worden er 8 lesmomenten en 2 screeningsmomenten voorzien:

  • 2 meetmomenten van +/- 30 minuten
  • 7 lessen pilates van +/- 60 minuten
  • 2 lessen te paard van +/- 30 minuten

Geïnteresseerden kunnen, na het volgen van deze 10 lessen, inschrijven voor twee terugkommomenten.

Meer info en inschrijvingen vanaf 1 december 2023


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x